Ørumgaard – Østjysk herregård på 316 ha ved Vejle

Ørumgaard er en af Østjyllands smukke herregårde beliggende nord for Vejle Fjord nær Bredballe og Hedensted. Ejendommen ligger i et usædvanligt smukt landskab; kuperet og skovklædt med flere store søer. De 316 ha er fordelt på 163 ha. tilskudsberettiget ager og græs, 100 ha. skov, 30 ha. reetableret grusgrav – fortrinsvis egeskov og store søer, samt arealer i form af levende hegn, eng, park og gårdsplads. Ejendommen har store herlighedsværdier med rige muligheder for jagt, fiskeri og ridning.
Den smukke hovedbygning på 1562 m2 er opført i midten af 1800-tallet og siden restaureret i ca. år 2000, så den fremtræder som en flot klassisk bolig med herlige lyse stuer og stort køkken. Der er mange fine detaljer i form af høje træpaneler, stuklofter, kaminer, smukt bevarede parketgulve mv. Opholdsstuerne ligger sydvendt med udgang til parken. Husets ene sidefløj er indrettet som en selvstændig lejlighed. Der er mulighed for at etablere endnu en lejlighed i den modsatte fløj. Overetagen rummer 8 værelser med 2 store nye badeværelser. Fra boligen er der direkte adgang til tilbygning med indendørs pool og dejligt terrasseområde. Parken har flere gamle solitære træer, som kun vokser i milde frodige egne, såsom tulipantræ, cedertræ og platan.
Gårdens drift består af en veletableret produktion af hønniker (avlshøns) til danske producenter af slagtekyllinger, 129 ha bortforpagtet agerjord (JB 5-6), boligudlejning, samt jagtudlejning og put-and-take fiskesøer. Der er 2 fuldtidsansatte medarbejdere. det frodige milde klima og kuperede terræn gør Ørumgaard til en 1.klasses jagtejendom med udsætning af fasaner og ænder. Der er etableret en privat dyrehave på ca. 100 ha. med sund bestand af dådyr og med tilladelse til kronvildt.
http://www.orumgaard.dk/
http://www.danskeherregaarde.dk/manorholder/oe/oerumgaard-(midtjylland)/ejerhistorie.aspx

Titel

Ørumgaard – Østjysk herregård på 316 ha ved Vejle

Pris

Sagsnr.

Adresse

Status

Solgt

Kategori

Tilføj din overskrift her

Bestil salgsprospekt