Lyngsbæk Gods – herregård på 190 ha. med skøn beliggenhed på Mols

I det naturskønne landskab ovenfor Ebeltoft Vig ligger herregården Lyngsbæk omgivet af 190 ha. ager og skov. Det smukt symmetriske herregårdsanlæg blev opført i 1700-tallet. Alle gårdens bygninger er af usædvanlig høj vedligeholdelsesmæssig standard, da de i perioden 2010-2014 gennemgik en omfattende restaurering. Hovedbygningen (1776) med 2 fløje er på i alt 1.213 m2 boligareal. De 2 sidebygninger er hver indrettet som selvstændige boliger. Hovedbygningen er i 2 fulde etager + 355 m2 kælder. Fra hovedbygningen er der udgang til den fint anlagte gamle park med udendørs pool-område og tennisbane. Parken er anlagt med vandløb og staudebede, køkkenhave og overgang til ydre parkanlæg, den såkaldte hegnede dyrehave anlagt med sø og stier. Her kan gå f.eks. heste eller får.
Den 3-længede ladegård (1776) i bindingsværk er gennemgribende istandsat. Her er flere garageanlæg, maskinhus, jagtstue/separat lejlighed, gammel og ny hestestald, værksteder, depotrum og show-room/kontor. Af nyere driftsbygninger er stor lade (1992). Bygningen er gennemgribende ombygget til brug for virksomhed/udstilling, fuldt opvarmet, med lys, vand, toilet og køkkenfaciliteter. Ny driftsbygning(2014) opført i træ med ovenlys, fuldt isoleret og opvarmet ligger øst for gården.
Der er 51,25 støtteberettiget ager udlagt i græs. Ca. 130 ha skov er ligeligt fordelt mellem løv og nåleskov. Det kuperede og afvekslende terræn skaber et spændende jagtterræn på en stor naturlig bestand af råvildt, kronvildt på strej og eventuelt udsætning af fasaner. Der er mange levende hegn, søer og ellesumpe.
Geografisk er der få kilometer til Tirstrup(Aarhus) Lufthavn, hvor der planlægges udvidelse. Der er 7 km til Ebeltof og ca. 35 km til Århus. Nedenfor Lyngsbæk i gåafstand fra hovedbygningen ligger et kulinarisk hotspot i form af restaurant og hotel Molskroen og Strandkroen.

Titel

Lyngsbæk Gods – herregård på 190 ha. med skøn beliggenhed på Mols

Pris

Sagsnr.

Adresse

Status

Solgt

Kategori

Tilføj din overskrift her

Bestil salgsprospekt