Lynderupgaard Gods er en af de store, kendte midtjyske herregårde. Godset ligger i et storslået fjordlandskab ud til Hjarbæk Fjord nord for Viborg ved Skals. Lynderupgaard er Danmarks ældste bindingsværkherregård og ejendommen har betydelige herlighedsværdier. Fint restaureret og særdeles velbevaret hovedbygning i bindingsværk med mange ganske unikke og historiske detaljer. Omgivende voldgrav og et smukt haveanlæg indrammer den skønne gamle herregård. Stort jordareal på 910 ha. består af ca. 735 ha. tilskudsberettiget ager, hvoraf 115,5 ha. drives økologisk, 80 ha skov og 85 ha. naturarealer i form af lyngbakker, strand, hegn og mose, samt gårdareale og vej. Ejendommen kan købes med et mindre jordareal.
Avlsgården omfatter et stort moderne korntørringsanlæg og flotte nyere arkitekttegnede driftsbygninger som ligger omkring det smukt anlagte gårdmiljø.
Med beliggenhed ud til Hjarbæk Fjord er der rige muligheder for naturoplevelser, ridning og fiskeri. Jagtmæssigt er der store mængder vilde gæs og andefugle, samt et spændende terræn i det stærkt kuperede landskab til fasanjagt og pürch. Der er 16 km til Viborg, 32 km. til Hobro, 70 km til Ålborg/lufthavn og 95 km til Aarhus (60 min. ad E45).

 • Stort gods på 910 ha. ager, eng, skov og strand
 • 750 ha. tilskudsberettiget ager
 • Enestående smuk beliggenhed i fjordlandskab ud til Hjarbæk Fjord med 3 km strand til Hjarbæk Fjord
 • Pragtfuld ramme om familieliv og repræsentation
 • 1500-tals hovedbygning; international prisbelønnet restaurering af renæssanceanlæg med voldgrav .
 • Driftsbygninger af høj standard
 • Fantastisk jagtejendom i varieret terræn på gæs, ænder, fasaner, råvildt og kronvildt

 

Bestil salgsprospekt


  Titel

  Lynderupgaard Gods - historisk herregård på 910 ha ved Viborg

  Pris

  185.000.000

  Sagsnr.

  1501-001

  Adresse

  Østervej 1-3, 8832 Skals

  Area

  9099600

  Status

  tilsalg

  Kategori

  SLOTTE & HERREGÅRDE, SKOV OG LIEBHAVEREJENDOMME